Uncategorized

Konst Ronald McDonald Hus Göteborg

Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, remitteras sjuka barn från hela landet. På Ronald McDonald Hus, som ligger strax intill, får deras familjer bo tillsammans under påfrestande behandlingsperioder. Det har varit högt tryck på huset så de 13 nya rum som nu invigs kommer att komma till stor glädje.

Innan arbetet satte igång skänkte jag två tavlor som auktionerats ut till förmån för detta bygge. Tillsammans drog de in 180.000:- Det är med stolthet som jag fick uppdraget att skapa tavlor till den nya utbyggnaden. Bland annat gjorde jag dörrtavlorna till varje rum som nu får namn efter djur. Och till köket blev det en två meters tårta där alla djuren samlas och fikar tillsammans.

Therese och Henrik Lundqvists Välgörenhetsfond är stora bidragsgivare till huset. I våras fick jag gammalt hockey-skrot av Henrik som jag skulpterade till en “Hockey-tavla”. Ett väldigt roligt samarbete. Detta är sannerligen en familj med hjärtat på rätta stället!

Det finns bara en person i hela världen som vunnit fyra guld i det som brukar kallas ”mat-OS”, eller Culinary Olympics, och som hålls vart fjärde år i Tyskland. Hans namn är Krister Dahl, Executive Chef på Gothia Towers, och han bakade 13 st tårtor med mina tavlor på till invigningen! Helt fantastiskt coolt!

Till minne av invigningen göt vi avtryck av Eddie (som är det barn som bott längst på huset) och Henkes händer. Detta har jag med mig hem till ateljén nu för att skapa en färgsprakande skulptur på kopparstativ av.

Ett sådant underbart projekt detta har varit. Många har samarbetat och så fantastiskt det har blivit. Miljoner tack för att jag har fått vara en liten del på resan och all lycka i framtiden!

This is mindful and groovy art for your playful senses! Jag har det i blodet. Jag får starka ingivelser och arbetar utifrån dessa med de material jag anser nödvändiga. Jag arbetar med olja, akryl, akvarell, gips, silver, guld, stål, trä, keramik, tyger, lack, tusch, tapetklister, foton, tidningsurklipp, gamla ramar, möbler och vad helst jag kommer över. Blandningen av olika tekniker och material ger varje verk en unik känsla och utstrålning. Så långt det går är mina verk miljövänliga samt av återvunnet material. Bakgrund: Foto Fotoakademin 2012 samt privat med fotograf Åke Matson 2011. Möbeltapetsering Studieförbundet 2010. Keramik Folkuniversitetet 2007. Silversmide Folkuniversitetet 2005-2006, 2008. Mönsterkonstruktion Art College 2002-2003, Tillskärarakademin 2003-2004. Textil konst Gerlesborgsskolan 2003. Kroki, Akvarell och Modeteckning Art College 2001-2003 Konsthistoria, Design och Franska L'université de Strasbourg 2000.

X